Raya ke 6 nak ubah selera, so me and my bro decide nak buat ayam panggang. Kebetulan ada pinjam buku Jamie Oliver from my Pak Ngah, so dalam tu ada resepi "Roast Chicken With Lemon and Rosemary Roast Potatoes" kitorng pun nak try ikut resepi ni. Dan ini adalah hasilnya:
Panggang untuk first round.....
Sebelum nak panggang for second round kita letak ayam tadi kat dalam tray, kentang dan bawang putih
Panggang kali kedua...
Dah siap...
Nyum..Nyumm.. dah tak sabar nak rasa...
Kalau tengok pada gambar dengan hasilnya yang kitorang dapat tak berapa nak sama sebab kitorang dah buat kulit ayam. Rasa rempah memang meresap kat dalam isi ayam. Kentang pun best dan bawang putih yang dah diroaster tu pun sangat sedap..lepas ni boley buat lagi. since abah dah beli oven baru , so along amik oven yang lama tu bawa gi Segamat yeak! Nanti nak buat kat Segamat plak...
buat la open house.....buat ayam camtu..oven dh ade..ape lg?/..hehe..
ReplyDeletekiteorg pasti memeriahkn umah korang..
Zarin
ReplyDeletenampak sedap...bagi la kakyus resipinyer...boleh cuba...